Δώρο Χριστουγέννων: Μπορούν να γίνουν και ανώνυμες καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου
Η Υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγέλλουν και ανώνυμα περιστατικά που έχουν να κάνουν με κατακράτηση του δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους.

Κλειδί στην αποφυγή φαινομένων όπως αυτό που παρατηρήθηκε στα Χανιά με εργοδότη να επισκέπτεται εργαζόμενη στο σπίτι της και να της αποσπά το δώρο των Χριστουγέννων είναι η καταγγελία.

Από το Υπουργείο Εργασίας διευκρίνιζαν την Παρασκευή ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγέλλουν ακόμα και ΑΝΩΝΥΜΑ τέτοιους είδους περιστατικά στην επιθεώρηση εργασίας η οποία εν συνεχεία αναλαμβάνει τα περαιτέρω.

Η επιθεώρηση εργασίας μπορεί όμως να κινηθεί μόνο αν υπάρξει καταγγελία, σε διαφορετική περίπτωση τα χέρια της είναι δεμένα αφού περιορίζεται στους ελέγχους που κάνει οι οποίοι, όσο και αν το θέλει, δεν μπορεί να είναι απολύτως στοχευμένοι.

ADVERTISING

Τέτοιου είδους περιστατικά πάντως παρατηρούνται συνεχώς τα τελευταία χρόνια τέτοιες ημέρες αφού οι εργοδότες ποντάρουν αφενός ποντάρουν στο φόβο του εργαζόμενου και αφετέρου στον εφιάλτη της ανεργίας που παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά τη μείωση (κυμαίνεται λίγο πάνω από το 18%).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δώρο Χριστουγέννων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζακ ποτ πληρωμών: Σήμερα δώρο, συντάξεις, επιδόματα και αναδρομικά

SHARE:

24Media Network