Ο γγ του υπ. Οικονομικών θεωρεί “υψηλό” τον κατώτατο μισθό

Ο γγ του υπ. Οικονομικών θεωρεί “υψηλό” τον κατώτατο μισθό
Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΓΟΣ, ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Γιώργου Μέργου για τον κατώτατο μισθό. Ισχυρίζεται ότι είναι... υψηλός (Vid)

Υψηλός παραμένει ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο.

“Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη”, ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας άφωνο το ακροατήριο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Όπως αναφέρει η “Ημερησία”, υποστήριξε ότι “υπάρχει φως στο τούνελ”, επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων, ενώ παρουσίασε διαφάνειες αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της οικονομία μετά τη μέχρι τώρα ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική.

Αμέσως μετά τη διαφάνεια που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ, ο Γιώργος Μέργος υποστήριξε ότι “η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατώτατος μισθός για τους υπαλλήλους άνω των 25 ετών ορίζεται στα 586,08 ευρώ και για τους υπαλλήλους κάτω των 25 ετών στα 510,95 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά πώς διαμορφώνονται, βάσει νόμου, τα όρια μισθών και ημερομισθίων από 12 Νοεμβρίου του 2011 .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα