ΟΤΕ: Συμφώνησαν σε μείωση μισθών 11%

Συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, πραγματοποιούν συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εργαζόμενοι στον ΟΤΕ με στόχο να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου,ωστε να αποτραπεί η περαιτέρω πώληση μετοχών του ΟΤΕ  στην Deutsche Telecom.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ  ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.(EUROKINISSI-Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, πραγματοποιούν συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εργαζόμενοι στον ΟΤΕ με στόχο να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου,ωστε να αποτραπεί η περαιτέρω πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.(EUROKINISSI-Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μετά τις απειλές για άρση της μονιμότητας από τη διοίκηση και για λουκέτο διαρκείας από τους συνδικαλιστές, επετεύχθη συμφωνία διάρκειας έως την 1η Ιανουαρίου του 2015

Βασικό σημείο της συμφωνίας είναι η μείωση  των μισθών των εργαζομένων 11% και των ωρών εργασίας από 40 σε 35 (-12,5%), χωρίς να χάνεται η πέμπτη μέρα, κατά μέσο όρο για την επόμενη τριετία.

Σημειώνεται μάλιστα, πως δεν θα παγώσουν και δεν θα καταργηθούν οι ωριμάνσεις (μισθολογικά κλιμάκια, χρονοεπίδομα) και θα υπάρξει επαναφορά του ισχύοντος σήμερα μισθολογίου και των ωρών εργασίας την 1/1/2015.

Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η διοίκηση δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία ή καταγγελία συμβάσεων και ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση μισθών από εξωγενή αίτια.

"Η συμφωνία αυτή, μοναδικό, αποκλειστικό και σαφές περιεχόμενο έχει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσει για την έγκριση ή μη της συμφωνίας. Εκτός των βασικών σημείων, επιλύονται και πλήθος άλλων θεμάτων που απασχόλησαν και συμφωνήθηκαν, τα οποία θα εξειδικευθούν σε νομικά κείμενα και θα υπογραφούν με ΕΣΣΕ.

Αναλυτικά η νέα ΣΣΕ προβλέπει:

* 12,5% μείωση σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα μισθών για το 2012.

* 11,1% μείωση σε σχέση με τους τρέχοντες μισθούς για το 2013.

* 10% μείωση σε σχέση με τους τρέχοντες μισθούς για το 2014.

* Διατήρηση της ετήσιας αυτόματης ωρίμανσης, βάσει της οποίας οι μισθοί αυξάνονται κατά 2,2%.

* Υιοθέτηση 35ωρου με διατήρηση της πενθήμερης εργασίας.

* Κατάργηση του λογαριασμού νεότητας.

SHARE:

24Media Network