Πετρόπουλος: Πλεόνασμα 70 εκατ. ευρώ ο ΕΦΚΑ τον Αύγουστο

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό με ομιλητές τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό με ομιλητές τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Δικαιότερο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης

Την αποκάλυψη ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης εμφανίζει πλεόνασμα 70 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για τον Αύγουστο έκανε μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και του Στέφανου Τζανάκη στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι συνολικά το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ φτάνει τα 460 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο οκτάμηνο λειτουργίας του νέου Φορέα, ενώ χαρακτήρισε δικαιότερο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, η εισπραξιμότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες φτάνει πλέον στο 60% , ενώ σε ποσοστό 13% αυξήθηκε η εισπραξιμότητα και στους μισθωτούς. Αυτό μεταφράζεται σε 350 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας.

SHARE:

24Media Network