Προσέλαβαν εφοριακούς σε εφορίες... υπό κατάργηση

Συνωστισμός στα ταμεία της ΔΟΥ Τρικάλων απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης 29/09/2011 απο πολίτες που πληρώνουν την έκτακτη εισφορά. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Συνωστισμός στα ταμεία της ΔΟΥ Τρικάλων απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης 29/09/2011 απο πολίτες που πληρώνουν την έκτακτη εισφορά. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε σε τι ποσοστό, νεοπροσληφθέντες εφοριακοί τοποθετήθηκαν σε υπό κατάργηση υπηρεσίες. Πού αποδίδει το υπουργείο Οικονομικών το γεγονός

Το 40% των νεοπροσληφθέντων εφοριακών τοποθετήθηκε σε υπό κατάργηση εφορίες, ενώ κεντρικές υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" της Κυριακής, σε σύνολο 340 νέων εφοριακών, οι 130 αποφασίστηκε να απασχοληθούν σε υπηρεσίες, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη ή πρόκειται να ανασταλεί.

Αλλά, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σημαντικός αριθμός νέων υπαλλήλων πήραν "φύλλο πορείας" για τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες, που όμως και αυτές οδεύουν προς κατάργηση.

Σχολιάζοντας το γεγονός, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το απέδωσε σε περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας.

"Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη στο παρελθόν μέσω ΑΣΕΠ, που προκηρύχθηκε πχ. από τη νομαρχία Εύβοιας τοποθετούνται υποχρεωτικά σε υπηρεσίες που βρίσκονται στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια, ακόμη και αν αυτές πρόκειται να καταργηθούν", είπε χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network