Ρωμανιάς: Για το 2016 η 13η σύνταξη

Ρωμανιάς: Για το 2016 η 13η σύνταξη

"Η εφαρμογή της 13ης σύνταξης μπορεί να μετατεθεί για το 2016", δήλωσε μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς. Τι είπε για τις επικουρικές και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Η εφαρμογή της 13ης σύνταξης μπορεί να μετατεθεί για το 2016, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Γιώργος Ρωμανιάς, επιβεβαιώνοντας τη σχετική δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κορωνάκη.

Μιλώντας στον ANT1, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημείωσε πως ούτως ή άλλως η δέσμευση της κυβέρνησης για την προσφορά της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους αφορά τα Χριστούγεννα.

Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι η Αθήνα αγωνίζεται για τη μη εφαρμογή της και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση κατέληξε στη λύση της επ’ αόριστον αναστολής αντί για κατάργηση ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

«Εμείς ούτως η άλλως δεν την εφαρμόζουμε», συμπλήρωσε.

Πάντως, ο κ. Ρωμανιάς διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κανονικά η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων, παρότι ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα καταβληθεί γιατί εξαρτώνται από το κρατικό προϋπολογισμό.

SHARE:

24Media Network