Σχέδιο πρόσληψης 1000 στελεχών στο Δημόσιο απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σχέδιο πρόσληψης 1000 στελεχών στο Δημόσιο απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την πρόσληψη 500 έως 1.000 στελεχών σε θέσεις κλειδιά, στο ελληνικό Δημόσιο, απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει το σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί δύο ερευνητές του Ινστιτούτου "Max Planck" της Χαϊδελβέργης

Την πρόσληψη 500 έως 1.000 στελεχών σε θέσεις κλειδιά, στο ελληνικό Δημόσιο, απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει το σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί δύο ερευνητές του Ινστιτούτου "Max Planck" της Χαϊδελβέργης και παρουσιάζει η Καθημερινή της Κυριακής.

Η Κομισιόν, λένε, καλείται να αναλάβει όχι μόνο την "στρατολόγηση" αλλά και την μισθοδοσία των νέων λειτουργών που πρέπει υποχρεωτικά να έχουν την ελληνική υπηκοότητα.

Η διαδικασία όπως την προτείνουν θα είναι ανοιχτή και σε όσους εργάζονται ήδη στην Ελλάδα, αλλά θα στοχεύει πρωτίστως στους απόδημους της νέας διασποράς.

Έτσι ελπίζεται ότι θα δοθεί και ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της παλιννόστησης μέρους του ανθρώπινου κεφαλαίου που κατά τα χρόνια της κρίσης έχει διαρρεύσει στο εξωτερικό.

Μοιρασμένοι είναι οι ανεξάρτητοι επιστήμονες και οι παράγοντες με μεγάλη διοικητική πείρα στους οποίους απευθύνθηκε η Καθημερινή. Κάποιοι αξιολογούν την πρόταση ως ριζοσπαστική και αναγκαία. Και άλλοι αμφισβητούν αν έχει νόημα να αλλάξει η κεφαλή της διοίκησης χωρίς να έχει μεταρρυθμιστεί πρώτα το σώμα της.

SHARE:

24Media Network