Σκουρλέτης: Οι αναλογιστικές μελέτες ήταν εσκεμμένα εσφαλμένες για να δικαιολογούν τις μειώσεις στις συντάξεις

Σκουρλέτης: Οι αναλογιστικές μελέτες ήταν εσκεμμένα εσφαλμένες για να δικαιολογούν τις μειώσεις στις συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό την επέκταση του θεσμού σε όλη τη χώρα

«Στη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών, έγιναν εσκεμμένα λάθη, με στόχο τα συμπεράσματα να οδηγούν στη μείωση των συντάξεων» ανέφερε μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως ορθές, τις εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν ήταν νοθευμένες και πρόσθεσε ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί σε αυτές οι αποδόσεις της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό την επέκταση του θεσμού σε όλη τη χώρα μετά τη λήξη του πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε στους δήμους 13 περιφερειών.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ πρόσθεσε ότι ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε από τους Δήμους για την εφαρμογή του μπορεί να αποδειχθεί κατάλληλος για τον εντοπισμό των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τις απόψεις του κ. Ρωμανιά στο θέμα των αναλογιστικών μελετών υπερασπίστηκε μιλώντας χθες στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι χρησιμοποίησαν τις μελέτες αυτές «ως άλλοθι», «με στόχο να δικαιολογούν τις σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων, τις οποίες συμφωνούσαν με την τρόικα», ενώ παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της απόδοσης και ποινικών ευθυνών. «Ό,τι χρειαστεί από ελέγχους θα το κάνουμε. Και αν χρειαστεί να σταλούν κάποια πράγματα στον Εισαγγελέα, θα σταλούν» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωμανιάς: Με 'νοθευμένες' μελέτες έγιναν οι μειώσεις μισθών - συντάξεων

SHARE:

24Media Network