Στα 360 το όριο για τους συνταξιούχους από τις τράπεζες

Κόσμος έξω από τράπεζα στην Αθήνα την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Κόσμος έξω από τράπεζα στην Αθήνα την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ετοιμάζεται να ανοίξει τις τράπεζες, ακόμα και εντός της ημέρας, για να εξυπηρετηθούν όμως μόνο συνταξιούχοι, οι οποίοι θα μπορούν να εισπράξουν από τα γκισέ, ποσό έως 360 ευρώ

Εάν δεν καταστεί δυνατό να ανοίξουν σήμερα οι τράπεζες, θα υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία για να ανοίξουν αύριο και να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περίπου 2,6 εκατ. των συνταξιούχων που περιμένουν να λάβουν τη σύνταξή τους. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του  dikaiologitika.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο το παραπάνω ποσό να μπορούν να το λάβουν και πάλι οι συνταξιούχοι, μετά από 5-6 ημέρες, στη λογική της διατήρησης του ορίου των 60 ευρώ ημερησίως.

Εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατό να ανοίξουν έως 200 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη τη χώρα και αναζητείται ο καλύτερος δυνατός τρόπος ενημέρωσης και προσέλευσης των συνταξιούχων στις τράπεζες. Διαπιστώνεται ότι είναι αναγκαίο οι τράπεζες να ανοίξουν για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους και μόνο, μιας και η επιβολή capital controls συνέπεσε χρονικά με την καταβολή της σύνταξής τους. Αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι από τους συνταξιούχους να μην κατάφεραν να αντλήσουν ρευστότητα από τα ΑΤΜ's των τραπεζών το σαββατοκύριακο και έτσι να έχουν κυριολεκτικά ξεμείνει από χρήματα.

Διαβάστε ακόμη στα  dikaiologitika.gr:

Στα ύψη η ζήτηση βενζίνης το Σαββατοκύριακο- Ομαλή κατάσταση στα σούπερ- μάρκετ

Αίτημα να λειτουργήσουν 170 υποκαταστήματα της Εθνικής για συντάξεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
SHARE:

24Media Network