Στο γραφείο της Μιχαηλίδου το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας

Στο γραφείο της Μιχαηλίδου το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας
Η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Eurokinissi

Μετά από σχεδόν εννιά μήνες από το πρώτο αίτημα, η Δόμνα Μιχαηλίδου θα δεχθεί την Τετάρτη τους Εργαζόμενους στα Κέντρα Κοινότητας.

Μετά από αλλεπάλληλες αποστολές e-mail και τηλεφωνήματα, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και των Παρακολουθημάτων τους κατάφερε να κλείσει ραντεβού με την Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο γραφείο της κ. Μιχαηλίδου και κατά τη διάρκειά της το σωματείο αναμένεται να θίξει μία σειρά που ζητήματα τα οποία θεωρεί πολύ σημαντικά.

Αυτά, συνοπτικά, είναι:

Διασφάλιση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας στα Κέντρα Κοινότητας με μετατροπή των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ και ένταξή τους στα οργανογράμματα των Δήμων.

Μετατροπή των συμβάσεων Ημι-Απασχόλησης σε Πλήρους Απασχόλησης. Διόρθωση συμβάσεων εκπαιδευτικών, ώστε να αναγνωρίζεται η διδακτική εμπειρία ως προϋπηρεσία.

Κατανομή αρμοδιοτήτων με βάση τη συνάφεια του αντικειμένου και την Ειδικότητα του κάθε Εργαζόμενου, όπως αυτή προκύπτει από τη σύμβαση εργασίας του και το περίγραμμα του εκάστοτε επαγγελματικού κλάδου, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την κατάλληλη στήριξη του πολίτη, την ενίσχυση της προοπτικής κοινωνικής ένταξης, την ολιστική προσέγγιση και την άρτια μελέτη για την πραγματοποίηση δράσεων στην κοινότητα.

Προάσπιση ίσων δικαιωμάτων με τους μόνιμους και ΙΔΑΧ Εργαζόμενους (άδειες μητρότητας, εκπαιδευτική άδεια, κινητές μονάδες κτλ).

Άμεση αύξηση προσωπικού με πρόσληψη Ειδικοτήτων συναφών με την διεκπεραίωση αιτήσεων, καθώς διαπιστώνεται ανάγκη με βάση την απόδοση των στατιστικών μέσω των παραδοτέων.

Προστασία των Εργαζομένων από την αντιμετώπιση αυθαιρεσιών των Δήμων και την ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού.

Διασύνδεση και σταθερή συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την τρέχουσα λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας με σκοπό να παρέχεται ενιαία πληροφόρηση και να διαφυλάσσεται ο συντονισμός μεταξύ των άμεσα εμπλεκόμενων.

Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και επιμόρφωση για κάθε αντικείμενο, που ανατίθεται στα Κέντρα Κοινότητας και συμμετοχή των Εργαζομένων σε κάθε σχεδιασμό.

Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση-Κατάρτιση-Εποπτεία κάθε Εργαζομένου σε θεματικές συναφείς με το αντικείμενο εργασίας, με υπηρεσιακή/εκπαιδευτική άδεια και κάλυψη εξόδων οδοιπορικών.

Δημόσιο διάλογο για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας και των Παρακολουθημάτων τους μέσω (τηλε) ημερίδας με διοργανωτή το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και των Παρακολουθημάτων.

Είναι φυσικά ξεκάθαρο ότι ο ρόλος των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνίων και ειδικά των δήμων που δεν διαθέτουν κοινωνική υπηρεσία.

Η σημασία του ρόλου τους τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατά την οποία τα Κέντρα Κοινότητας πρόσφεραν-μαζί με το Βοήθεια στο Σπίτι- κρίσιμες και πολύτιμες υπηρεσίες, ειδικά σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα