Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν συνταξιούχοι – Τι διεκδικούν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν συνταξιούχοι – Τι διεκδικούν
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων Eurokinissi

Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα διεκδικούν μεταξύ άλλων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοραή πραγματοποιούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, οι οποίες θα προχωρήσουν σε πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, διεκδικούν τα εξής:

– Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου.

– ‘Αμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα.

– Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ.

– ‘Αμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία.

– Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

– ‘Αμεση έκδοση των συντάξεων.

– Κατάργηση κάθε διαδικασίας πλειστηριασμού.

– ‘Αμεση καταβολή των συνδρομών για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Κοροϊδία οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αυξήσεις των συντάξεων – Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (14/2) σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διεκδικήσουν όλα τα χρηματικά ποσά που τους έχουν αφαιρεθεί από τις συντάξεις.

το κόστος των φαρμάκων ανέβηκε

“Δεν πήραμε καμία αύξηση”, δηλώνει συνταξιούχος στο Thesstoday, ο οποίος με βάση την προσωπική διαφορά υπολογίζει ότι η σύνταξη του θα αυξηθεί μετά από 15 χρόνια κατά 8 ευρώ. “Μέσα σε αυτά μπαίνουν και τα ζητήματα της υγείας καθώς το κόστος των φαρμάκων ανέβηκε. Δεν τα βγάζουμε πέρα με τις συντάξεις και δεν μπορούμε να ζήσουμε. Τα έχουμε πληρωμένα όλα αυτά τα χρόνια και δεν μας τα δίνουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο συνταξιούχος είπε ότι το πρόβλημα υπάρχει πλέον κυρίως στην διατροφή τους καθώς έχει μειωθεί τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα. “Τα εβδομαδιαία ψώνια πλέον στο σούπερ μάρκετ κοστίζουν όσο ένας λογαριασμός ενέργειας”, ανέφερε με δυσαρέσκεια.

Σύμφωνα με τους ίδιους, περίπου 900.000 χιλιάδες άτομα, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το 2016, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς ενώ πολλοί από αυτούς δεν θα πάρουν ούτε τα επόμενα χρόνια αύξηση, καθώς η προσωπική τους διαφορά ξεπερνά τα 400-500 ευρώ. Παράλληλα, 300.000 περίπου συνταξιούχοι πήραν αύξηση από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν και σε ανακοίνωσή τους, τα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια όπως το “Καλάθι του Νοικοκυριού” δεν γεμίζουν τις συντάξεις τους που εξανεμίζονται από το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα