Θεσσαλονίκη: Εργοδότης εστιατορίου και εργαζόμενοι σε μπαράζ συνεχών δικών

Θεσσαλονίκη: Εργοδότης εστιατορίου και εργαζόμενοι σε μπαράζ συνεχών δικών
MotionTeam

Ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη και οι εργαζόμενοί του που διαμαρτύρονται για σειρά παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας θα συναντηθούν πολλές φορές στα δικαστήρια.

Μπαράζ συνεχών αντιδικιών που θα φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων μεταξύ του Δημήτρη Τσαρούχα, ιδιοκτήτη γνωστού εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη, και των εργαζομένων του άρχισε την Παρασκευή.

Σήμερα λοιπόν (14/12) εκδικάστηκε προσφυγή παλιού εργαζομένου του καταστήματος που αξιώνει δεδουλευμένα (κυριακάτικα, αργίες, νυχτερινά) ύψους 20.000 ευρώ που υποστηρίζει ότι δεν του έχουν καταβληθεί.

Τον Ιανουάριο θα περάσουν το κατώφλι των δικαστηρίων άλλοι εργαζόμενοι της ίδιας εταιρίας (για απολύσεις που χαρακτηρίζουν παράνομες) ενώ τον Φεβρουάριο θα εκδικαστεί η αγωγή του κ. Τσαρούχα προς τέσσερις εργαζόμενους από τους οποίους αξιώνει 200.000 ευρώ!

Σε επικοινωνία που έχει το news247.gr με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο Δημήτρης Τσαρούχας ισχυρίστηκε ότι υπέβαλλε την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση από την πλευρά των εργαζόμενων. Στην ερώτηση τι εννοεί με τον όρο “συκοφαντική δυσφήμηση” επικαλέστηκε τις πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν γίνει έξω από το κατάστημά του.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και η νομική τους εκπρόσωπος επιφυλάσσονται να αντιδράσουν νομικά στην αγωγή αλλά τις τελικές αποφάσεις τους θα τις πάρουν μετά τις Γιορτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα