Νέοι εκπαιδευόμενοι εργαζόμενοι

Νέοι εκπαιδευόμενοι εργαζόμενοι

Η πρόσληψη για εκπαίδευση σε μία εργασία είναι συνήθως για τους περισσότερους νέους, το πρώτο βήμα μετά τις σπουδές. Τι αλλάζει από αύριο με τον νέο νόμο Κατσέλη

Μία πρόβλεψη του νόμου Κατσέλη αφορά άμεσα τους νέους εργαζόμενους και κυρίως όσους εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τους υπό δοκιμή εργαζόμενους, πως αμείβονται και αποζημιώνονται σε περίπτωση διακοπής της συνεργασίας. Διευκολύνεται η παραμονή τους στην εργασία; Τι λέει ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης:

“Ήταν για 12 μήνες τώρα τους κάνει 36 το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο διάστημα για έναν εργαζόμενο να είναι επί δοκιμή. Και όταν απολυθεί θα πάρει ως αποζημίωση μόνο ένα μήνα. Εάν απολυθεί νωρίτερα δεν παίρνει ως αποζημίωση απολύτως τίποτα.

Το ίδιο και με τους λεγόμενους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους οι οποίοι είναι για 36 μήνες.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα επικαλούνται την κρίση για να φύγουν από την κλαδική και να πάνε στην ειδική επιχειρησιακή, για αυτές ο νόμος δεν έχει βάλει καν οικονομικούς δείκτες. Για να αποδεικνύει ποια είναι η οικονομική του κατάσταση και η προοπτική του. Αρκεί μία δήλωση, κατά μία έννοια.

Επί της ουσίας, αντί ο νόμος να ρυθμίσει την αγορά εργασίας έρχεται και νομιμοποιεί την παρανομία. Τα οποία βέβαια στην πράξη ήδη συμβαίνουν. Ήρθε όμως και την νομιμοποιεί ενώ ήταν παράνομη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα