Το ένα τρίτο των εργαζομένων στην "απλήρωτη" εργασία

Το ένα τρίτο των εργαζομένων στην "απλήρωτη" εργασία

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για τον ενεργό πληθυσμό της Ελλάδας

Γιγαντώνεται η απλήρωτη εργασία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία των ελεγκτικών αρχών και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr, περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι, το 1/3 του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, μένουν απλήρωτοι από 3 έως 15 μήνες.

Σε επίπεδο κλάδων, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην καθαριότητα, στη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στον τύπο, στα κόμματα, ακόμα και στον τουρισμό, παρά το ρεκόρ αφίξεων που καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά.

Το φαινόμενο ευνοείται από την τεράστια ανεργία, την αποδυνάμωση των ελεγκτικών Αρχών, την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και την χρηματοδοτική ασφυξία των επιχειρήσεων λόγω των ανεξόφλητων οφειλών του Δημοσίου ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Σχετική ερώτηση, απηύθυναν στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, Κ. Κούνεβα, Κ. Χρυσόγονος και Σ. Σακοράφα. Ας σημειωθεί ότι, με βάση την Οδηγία 2011/7/ΕΕ για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών, επιβάλλεται η πληρωμή εντός 30 -ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις 60- ημερολογιακών ημερών, ακριβώς για να προστατευθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας που διασφαλίζουν.

Διαβάστε ακόμα στα dikaiologitika.gr:

Τα ποσοστά της αυτοδυναμίας στις Εκλογές 2015

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Πανελλήνιες 2015

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network