Το ΥΠΟΙΚ αδειάζει τον Μέργο για τον κατώτατο μισθό

Το ΥΠΟΙΚ αδειάζει τον Μέργο για τον κατώτατο μισθό
ΒΟΥΛΗ-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ. Στη φωτογραφία ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης .(EUROKINISSI) Eurokinissi

Δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού για την κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Η δήλωση Μέργου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τι απαντά ο Γ. Βρούτσης (Vids)

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών για τον “υψηλό” κατώτατο μισθό, το υπουργείο “αδειάζει” τον Γιώργο Μέργο.

“Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο, όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης, έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat.

Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού”, επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών .

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας πως στην ατζέντα του υπουργείου βρίσκονται μόνο η επανεκκίνηση της οικονομίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

“Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος”, υπογράμμισε.

Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει τη συγκεκριμένη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος πως ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Να σημειωθεί ότι ο κατώτατος μισθός για τους υπαλλήλους άνω των 25 ετών ορίζεται στα 586,08 ευρώ και για τους υπαλλήλους κάτω των 25 ετών στα 510,95 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά πώς διαμορφώνονται, βάσει νόμου, τα όρια μισθών και ημερομισθίων από 12 Νοεμβρίου του 2011 .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα