Βρούτσης: Δεν θίγονται κατώτατος μισθός και 40ωρο

Το ''σκαλοπάτι'' των 586 ευρώ και τα δώρα του ιδιωτικού τομέα παραμένουν σταθερά σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. Οι περικοπές των συντάξεων και το ζήτημα των αποζημιώσεων

Διαβεβαιώσεις ότι δε θα θιγούν ο κατώτατος μισθός και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

''Ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ παραμένει "σκαλοπάτι" για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να μειωθεί έως "το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής" είπε ο κ. Βρούτσης, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το 40ωρο λέγοντας ''είναι αδιαπραγμάτευτο'' και αποτελεί ''σταθερή κυβερνητική θέση'', καθώς, όπως σημείωσε, ''δεν μπορούμε ακόμα να αξιολογήσουμε τις αλλαγές, που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στις εργασιακές σχέσεις''.

Όπως είπε, υπό διαπραγμάτευση ''βρίσκεται και το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης''.

Σε ό,τι αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, σημείωσε πως ''όλα ξεκινούν από το σκαλοπάτι των 1.000 ευρώ'', καθώς ''πρέπει να δείξουμε ευαισθησία προς τους χαμηλοσυνταξιούχους''.

Τόνισε ακόμη πως οι μειώσεις θα εφαρμοσθούν με μία ''προοδευτική κλίμακα'' εάν το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας, πάντως, επισήμανε επανειλημμένως πως η τελική απόφαση για τη δέσμη μέτρων βρίσκεται στα χέρια των τριών αρχηγών της κυβέρνησης.

SHARE:

24Media Network