Εθνική Τράπεζα: Αντλεί 500 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγου με επιτόκιο 5,875%

Διαβάζεται σε 2'
Εθνική Τράπεζα
Εθνική Τράπεζα Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι προσφορές ξεπέρασαν το 1,75 δις. ευρώ από την έναρξη μάλιστα της έκδοσης.

Εντυπωσιακή ζήτηση καταγράφηκε για το νέο ομόλογο Tier 2 της Εθνικής Τράπεζας, με τις προσφορές να ξεπερνούν το 1,75 δισ. ευρώ και μάλιστα από την έναρξη της έκδοσης.

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 5,875% μειούμενο από την περιοχή του 6,25% που είχε τεθεί στην αρχική καθοδήγηση.

Σημειώνεται ότι η ETE ανακοίνωσε χθες στους ομολογιούχους που κατέχουν τα προηγούμενα ομόλογα και λήγουν το 2029, ότι δέχεται την πρόωρη εξόφλησή τους έναντι μετρητών (προαιρετική πρόταση εξαγοράς) και ταυτόχρονα ότι προτίθεται να εκδώσει νέο ομόλογο Tier II.

Η έκδοση του νέου ομολόγου Tier II θα γίνει υπό το πρόγραμμα έκδοσης ομολογιών Global Medium Term Note Programme συνολικού ποσού 5 δισ. ευρώ της Τράπεζας, ενώ οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Οι Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis είναι οι Διαχειριστές της Πρότασης Εξαγοράς.

Για την ΕTE, το όφελος της ανταλλαγής έγκειται στο ότι θα αναχρηματοδοτηθεί με χαμηλότερο επιτόκιο, στο πλαίσιο της άντλησης ρευστότητας για την κάλυψη των αναγκών MREL, ενώ οι ομολογιούχοι κλειδώνουν νωρίτερα ένα επιτόκιο στην ανανέωση της επένδυσής τους, το οποίο είναι χαμηλότερο μεν από το προηγούμενο, αλλά υψηλότερο από το μελλοντικό (δεδομένης της προοπτικής μείωσης των επιτοκίων).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα