Εξανεμίζονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας

Εξανεμίζονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας

Συνεχίζεται η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας. Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το δημόσιο χρέος και τα άδεια κρατικά ταμεία

Εξανεμίζονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, με την ελληνική κυβέρνηση να επιδιώκει άμεσα μια συμφωνία με τους δανειστές, προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία.

Την εξαιρετικά δεινή κατάσταση της χώρας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας στις 30 Μαρτίου του 2015 δεν ξεπερνούσαν τα 796,5 εκατ. ευρώ.

Ακριβώς τρεις μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώνονταν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Μείωση του χρέους λόγω TXΣ

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καταδεικνύουν πως στις 30 Μαρτίου του 2015 το ελληνικό χρέος μειώθηκε στα 312,7 δισ. ευρώ, από 324,1 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

Η μείωση του ελληνικού χρέους κατά 11 δισ. ευρώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απόφαση της Αθήνας να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό EFSF τα 10,9 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

SHARE:

24Media Network