"Φέρτε πίσω τα χρήματα στην Ελλάδα"

"Φέρτε πίσω τα χρήματα στην Ελλάδα"

Έκκληση προς στους Έλληνες επιχειρηματίες απευθύνει η κυβέρνηση για να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ιταλών και να στηρίξουν τη χώρα

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", η κυβέρνηση, τους ζητά αντί να επενδύουν σε σπίτια στο κέντρο του Λονδίνου και να γεμίζουν θυρίδες στην Ελβετία, να στηρίξουν τη χειμαζόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία με παραγωγικές επενδύσεις.

Μάλιστα επικαλείται το παράδειγμα των Ιταλών συναδέλφων τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι "δεν θα παραμείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την Ιταλία να μένει αδέκαρη". Εικοσιτέσσερις Ιταλοί μεγαλοεπιχειρηματίες βγήκαν μπροστά για να βοηθήσουν τη χώρα τους, βάζοντας τα γυαλιά στους Έλληνες συναδέλφους τους, σημειώνει το δημοσίευμα.

 "Αν η Ιταλία χρειάζεται τη βοήθειά μας, εμείς είμαστε εδώ" τονίζουν προσθέτοντας με νόημα ότι ήδη "περίπου το 50% του δημόσιου χρέους της Ιταλίας βρίσκεται σε ιταλικά χέρια".

"Να έρθουν εδώ τα χρήματα" τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προσθέτοντας πως "τώρα αυτό που χρειάζεται είναι να μπουν και ιδιωτικά κεφάλαια και χρειάζεται και μία κινητοποίηση ελληνικών κεφαλαίων. Υπάρχει ο ναυτιλιακός κόσμος, υπάρχει ο απόδημος Ελληνισμός, υπάρχουν χρήματα στο εσωτερικό της χώρας".

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Οικονομικών δίνει μια ευκαιρία στους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, χωρίς έλεγχο του πόθεν έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εξαφανίστηκαν 50 δις ευρώ

Οι Έλληνες κροίσοι μπροστά στη κρίση που μας χτύπαγε τη πόρτα, όχι μόνο δε στήριξαν τα ελληνικά ομόλογα αλλά έσπευσαν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους από την Ελλάδα και να τις μεταφέρουν σε ξένες τράπεζες.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως περισσότερα από 50 δισ. ευρώ έχουν κάνει φτερά  από τις ελληνικές τράπεζες από την αρχή της κρίσης, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο του ΑΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Είμαστε στην αρχή μιας νέας θύελλας"

SHARE:

24Media Network