Φέσι 1,2 εκ ευρώ σε ΦΠΑ από νυχτερινό κέντρο της παραλιακής

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΟ PALE ROYAL  (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΟ PALE ROYAL (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όλα τα ευρώ στην πίστα, από επιχείρηση που έπειτα από έλεγχο της ΑΑΔΕ φαίνεται πως είχε δημιουργήσει δυσθεώρητες οφειλές

Ήταν σε όλα εντάξει, εκτός από τις πληρωμές της, έχοντας δημιουργήσει οφειλές από ΦΠΑ ύψους 1,2 εκ ευρώ. Ο λόγος για πίστα της παραλιακής που δέχθηκε την επίσκεψη των αντρών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η οφειλή από ΦΠΑ κινητοποίησε τις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με δεδομένο ότι η επιχείρηση της παραλιακής όπου εντοπίστηκε το φαινόμενο εξακολουθούσε να κάνει κανονικά τις περιοδικές της δηλώσεις.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ POSIDONIO.    (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ POSIDONIO. (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο πρώτος έλεγχος ξεκίνησε στις 2.00π.μ. τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οκτώ ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιούμενοι τους πελάτες έμειναν στο κέντρο έως τις 4.30 το πρωί όπου δεν διαπίστωσαν παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων. Στις 4.30 επενέβη στο χώρο δικαστικός επιμελητής σε εκτέλεση κατασχετηρίου για οφειλές της επιχείρησης προς το δημόσιο. Το ποσό των μετρητών που κατασχέθηκε ανήλθε στα 30.000 ευρώ.

Σε τρίτη φάση έγινε έλεγχος στη συσκευή ηλεκτρονικών πληρωμών POS της επιχείρησης και τα βιβλία της. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η συσκευή POS ήταν πιστοποιημένη και νόμιμη, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα χρήματα από τις εισπράξεις της επιχείρησης μέσω του POS κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης ή άλλου φυσικού προσώπου. Επίσης, η επιχείρηση ελέγχεται για το γεγονός ότι δεν έχει υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2015.

SHARE: