Αλαλούμ με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά: Διαψεύδει το οικονομικό επιτελείο, δεν την απορρίπτει το Μαξίμου

Απόδειξη αγοράς αγαθών φωτογραφημένη με φόντο ένα tablet που απεικονίζει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Απόδειξη αγοράς αγαθών φωτογραφημένη με φόντο ένα tablet που απεικονίζει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Διαστάσεις θρίλερ τείνει να λάβει η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το μείζον θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Συνεχίζεται η διγλωσσία και κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασιστεί τελικά

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Σακελλαρίδη, δεν το απορρίπτει.

«Το ΦΠΑ είναι ένα θέμα το οποίο παραμένει υπό ανοικτή διαβούλευση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα κορυφαίοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν κατηγορηματικά ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Kρ. Λαγκάρντ απαίτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, αυξήσεις στον ΦΠΑ.

«Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει αποστείλει στους δανειστές η Ελλάδα, δεν περιλαμβάνεται αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, προσθέτοντας όμως ότι «Η συζήτηση παραμένει ανοιχτή».

Η διγλωσσία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά καλά κρατεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά», δεσμεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, επιχειρώντας να κανευνάσει τις αντιδράσεις.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, ωστόσο, η υφιστάμενη του Γ. Βαρουφάκη, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, επιμένει να προαναγγέλλει αύξηση του ΦΠΑ στα  «κοσμικά» νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Πρόκειται για μια άποψη που έχει εκφράσει από καιρό η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών και την οποία συνεχίζει να υποστηρίζει.

Πρέπει να καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ανέφερε σε χθεσινές της δηλώσεις η Ν. Βαλαβάνη, παραδεχόμενη ωστόσο πως εντοπίζονται σημαντικές δυσκολίες σε ό,τι αφορά γεωγραφικό διαχωρισμό.

Δεν είναι βάσιμο να καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ μόνο για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και να παραμείνει το ειδικό καθεστώς για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα η αναπληρώτρια υπουργός.

SHARE:

24Media Network