Λύση για τους εκτός TAXISnet

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ TAXIS / ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
(ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ}
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ TAXIS / ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ} ICON PRESS

Τέλος στην ταλαιπωρία των φορολογούμενων επιχειρεί να δώσει το ΥΠΟΙΚ. Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο TAXISnet μπορούν μέσω λογιστή δίνοντας τρία απλά στοιχεία. Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Νέο τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων μέσω λογιστή για τους φορολογουμένους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο TAXISnet έθεσε σε λειτουργία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Καταργείται πλέον η ανάγκη να μεταβεί ο φορολογούμενος στη ΔΟΥ για να αποκτήσει κλειδάριθμο και να πιστοποιήσει συγκεκριμένο λογιστή για την υποβολή της.

Αντί αυτής της διαδικασίας, ο φορολογούμενος αρκεί να δώσει στο λογιστή - φοροτεχνικό με τον οποίο συνεργάζεται τρία απλά στοιχεία που βοηθούν την ταυτοποίησή του στο TAXISnet.

Συγκεκριμένα, ένας εξουσιοδοτημένος λογιστής - φοροτεχνικός μπορεί να υποβάλει με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για λογαριασμό τρίτου, ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στο TAXISnet.

Στην περίπτωση αυτή, o λογιστής - φοροτεχνικός κατά την είσοδο στην εφαρμογή θα εισάγει τα εξής στοιχεία του υπόχρεου: α) τον Α.Φ.Μ. του, β) τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου του, όπως αυτός εμφανίζεται στο μητρώο TAXIS και γ) τον αριθμό ειδοποίησης τού περσινού του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (του οικονομικού έτους 2010).

Η είσοδος στην εφαρμογή υποβολής επιτρέπεται μόνο όταν όλα τα στοιχεία εισόδου είναι αθροιστικά ορθά.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι ο λογιστής - φοροτεχνικός οφείλει να διατηρήσει στο αρχείο του αντίγραφο της δήλωσης με υπογραφή του πελάτη του, προς δική του εξασφάλιση και απόδειξη της ανάθεσης σ΄ αυτόν της υποβολής δήλωσης.

Ο λογιστής - φοροτεχνικός μπορεί να έχει πρόσβαση στη δήλωση του τρέχοντος έτους που υπέβαλε οριστικά (για την εκτύπωση αντιγράφων αυτής, του εκκαθαριστικού σημειώματος και των συνυποβαλλόμενων εντύπων) μέχρι και 15 ημέρες μετά την τελευταία καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος 2011.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, συνολικά μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά ενάμισι εκατομμύριο δηλώσεις.

SHARE:

24Media Network