Διαψεύδει το "μπλακ άουτ" στο Taxisnet η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Διαψεύδει το "μπλακ άουτ" στο Taxisnet η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Χωρίς προβλήματα η υποβολή των δηλώσεων, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

"Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον "κατάρρευση" του συστήματος" αναφέρει, σε σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προβλήματα στην υποβολή δηλώσεων, μέσω του Taxisnet.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τις 25 Ιουνίου μέχρι και χθες, οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65 και 75 χιλιάδων Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.00 τα Σαββατοκύριακα, περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως.

H ΓΓΠΣ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ενώ σε ότι αφορά τη μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση ολοκληρώνεται μέχρι αύριο, παρά το ότι μέχρι και προχθές συνέχιζαν να φτάνουν από τις τράπεζες αρχεία με διορθώσεις και επικαιροποιήσεις στοιχείων. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δεν τηρήθηκε ο προκαθορισμένος τύπος υποβολής των στοιχείων με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στις μεταφορτώσεις.

Σημειώνεται ότι, από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν να τρέχουν οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογούμενων. Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι οι ακόλουθες: 22η Ιουλίου όταν το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογούμενου είναι το 1 και το 2, η 29η Ιουλίου για το 2 και το 4, η 5η Αυγούστου για το 5 και το 6, η 12η Αυγούστου για το 7 και το 8, η 26η Αυγούστου για το 9 και η 30η Αυγούστου για το 0

Πάντως, σύλλογοι των λογιστών και φοροτεχνικών ζητούν παράταση των προθεσμιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπό κατάρρευση το Taxisnet. "Μπλακ άουτ" στις δηλώσεις

SHARE:

24Media Network