Η απειλή του υπουργείου Οικονομικών: Κάντε δηλώσεις γιατί θα χάσετε το κοινωνικό μέρισμα

Η απειλή του υπουργείου Οικονομικών: Κάντε δηλώσεις γιατί θα χάσετε το κοινωνικό μέρισμα

Η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών και το μήνυμα στους φορολογούμενους

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος και την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος».

Με αυτόν τον τρόπο σε ανακοίνωση του, το  υπουργείο Οικονομικών, ουσιαστικά προτρέπει μέσω πίεσης  τους φορολογούμενους να υποβάλουν  έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις καθώς ενώ η επίσημη προθεσμία εκπνέει στο τέλος του Ιουνίου και ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων δεν κρίνεται ικανοποιητικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους Έλληνες φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι την υπάρχουσα προθεσμία της 30ης Ιουνίου δείχνοντας αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος».

Χθες, Δευτέρα, υποβλήθηκαν 146.000 δηλώσεις που είναι και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός δηλώσεων και το TAXIS. Συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις.

Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι:

·        Μέχρι τις 9.30 το πρωί

·        Από τις 14.00 μέχρι τις 17.00

·        Μετά τις 21.30 το βράδυ.

SHARE:

24Media Network