Παραδίδουν τα κλειδιά σε ιδιώτες φορο-ράμπο

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου με θέματα συζήτησης νομοσχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος,ενέργειας και κλιματικής αλλαγής,στην φωτογραφία ο Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος,Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου με θέματα συζήτησης νομοσχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος,ενέργειας και κλιματικής αλλαγής,στην φωτογραφία ο Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος,Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εισπρακτικές εταιρίες, ελεγκτικοί οίκοι και νομικά γραφεία αναλαμβάνουν δράση, κατ΄εντολή της τρόικας, για είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο. Προς επικύρωση στη Βουλή οι σχετικές διατάξεις

Διατάξεις που προβλέπουν την ανάθεση του δύσκολου έργου είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες, ενέκρινε χθες Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι ιδιώτες θα αμείβονται με προμήθεια έναντι των ποσών που θα καταφέρνουν να οδηγήσουν στα ταμεία του Δημοσίου.

Η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των εφοριών αλλά οι ιδιώτες θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους οφειλέτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους οδηγήσουν στην πόρτα της Εφορίας.

Από τους 900.000 οφειλέτες, οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, από αυτούς δε, οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις μέχρι 3.000 ευρώ.

Όλοι οι οφειλέτες (892.000) που οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δισ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 37 δισ. ληξιπροθέσμων οφειλών αντιστοιχούν σε μόλις 14.700 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πάρτι της φοροδιαφυγής καλά κρατεί

Έρχονται οι ιδιώτες φοροεισπράκτορες

SHARE:

24Media Network