Μην σπρώχνεστε. Χάος σε τράπεζες και εφορίες για τέλη κυκλοφορίας και 4 φόρους

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ  ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) G4PHOTOS

Ουρές σε τράπεζες και εφορίες. Πολίτες σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις, καθώς κλείνει ο χρόνος. Πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας

Ένταση και συνωστισμός από νωρίς το πρωί της Δευτέρας επικρατεί στις περισσότερες ΔΟΥ της χώρας και σε πολλές τράπεζες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Χαρακτηριστικά, στην Δ' ΔΟΥ Αθηνών, στα Εξάρχεια, υπήρχε "ουρά" τουλάχιστον 150-200 πολιτών όταν άνοιξαν οι θύρες της στις 8 το πρωί, ενώ οι πρώτοι είχαν σπεύσει από τις 6:30 το πρωί.

Στη ΔΟΥ Περιστερίου πολίτες προσέρχονταν από τα ξημερώματα και επίσης υπήρχε μεγάλη αναμονή μέχρι την εξυπηρέτησή τους.

Συμπεριλαμβανομένης της σημερινής, απομένουν δυο εργάσιμες ημέρες (30 και 31 τρέχοντος) για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2014, την καταβολή της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος, των δόσεων του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), καθώς και την κατάθεση πινακίδων ή την έκδοση κλειδάριθμου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, απαντώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης παράτασης, επεσήμανε ότι τούτο εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αν και σημείωσε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του συστήματος και οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται κανονικά.

Μέχρι στιγμής, μολονότι εφέτος η σχετική διαδικασία κινείται ταχύτερα της αντίστοιχης περυσινής, σχεδόν 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

Οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δυο μέρες μόνο, για τέλη κυκλοφορίας και άλλους 4 φόρους

SHARE:

24Media Network