Ποδαρικό με ηλεκτροσόκ

Ποδαρικό με ηλεκτροσόκ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ) MotionTeam

Νέα επιβάρυνση αναμένει τους καταναλωτές από 1ης Ιανουαρίου του 2012. Αυξήσεις φωτιά στο τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Διαβάστε πόσα θα πληρώσουμε

Με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), από 1ης Ιανουαρίου του 2012, αυξάνεται το τέλος υπέρ των ΑΠΕ, που θα καταβάλλουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Η χρέωση διαμορφώνεται στα 5,99 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 1,95 ευρώ που ισχύει τώρα.

Αναλυτικά, ανά κατηγορία καταναλωτών, το τέλος ΑΠΕ διαμορφώνεται ως εξής:

* Υψηλή τάση 2,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 1,04 ευρώ),

* Αγροτική χρήση στη μέση τάση 2,29 ευρώ (από 0,74 ευρώ),

* Λοιπές χρήσεις στη μέση τάση 5,35 ευρώ (από 1,69 ευρώ),

* Αγροτική χρήση χαμηλή τάση 2,96 ευρώ (από 0,9 ευρώ),

* Οικιακή χρήση χαμηλή τάση 5,99 ευρώ (από 1,95 ευρώ) και λοιπές χρήσεις.

Σημειώνεται ότι στην εισήγηση του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προβλέπονταν ακόμη μεγαλύτερες ανατιμήσεις, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στο λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών, το οποίο – σύμφωνα με τη ΡΑΕ – στο τέλος του 2011 θα διαμορφωθεί στα 194,7 εκατ. ευρώ.

Το έλλειμμα προβλέπεται μεταξύ άλλων να καλυφθεί με την εκχώρηση μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ που περιλαμβάνεται επίσης στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και με την επιβολή έκτακτου τέλους ύψους 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, για το οποίο το σωματείο “Σπάρτακος” της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να αποφασιστούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν επίσης από 1ης Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει ανατιμήσεις τουλάχιστον κατά 15 % και η ΡΑΕ γνωμοδοτεί για μέση αύξηση 11% – 12%, ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση και αναμένεται να περιλαμβάνει διαφορετικές επιβαρύνσεις ανά κατηγορία καταναλωτών και με κοινωνικά κριτήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα