Σε δόσεις οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

ΑΘΗΝΑ-O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο Υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος,  στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, στα εγκαίνια του νέου Κολυμβητηρίου Μάχης ΚΕΕΔ. Στην συνέχεια  στο Παρατηρητήριο, όπου  παρακολούθησαν άσκηση (φωτογραφία) των Ειδικών Δυνάμεων.Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο Υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, στα εγκαίνια του νέου Κολυμβητηρίου Μάχης ΚΕΕΔ. Στην συνέχεια στο Παρατηρητήριο, όπου παρακολούθησαν άσκηση (φωτογραφία) των Ειδικών Δυνάμεων.Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Σε 12 ισόποσες δόσεις οι αναδρομικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Η παρακράτηση για ποσά έως 100 ευρώ θα γίνει σε μία δόση. Θα φτάνει τις 12 για παρακράτηση έως 5.000 ευρώ

Σε 12 ισόποσες δόσεις, από τον Ιανουάριο, αναμένεται να γίνουν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια που ισχύουν αναδρομικά από 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η παρακράτηση θα ξεκινήσει από το μισθό του Ιανουαρίου και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τον μισθό του εργαζόμενου.

Η παρακράτηση για ποσά έως 100 ευρώ θα γίνει σε μία δόση ενώ θα κλιμακώνεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις για ποσά έως 1.000 ευρώ και θα φτάνει τις 12 δόσεις για παρακράτηση έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσά αναφέρονται σε αυτά που προκύπτουν από τις μικτές αποδοχές ή τη μικτή σύνταξη του υπαλλήλου, λειτουργού, στρατιωτικού ή συνταξιούχου, αφαιρουμένων των προβλεπόμενων κρατήσεων.

Τα οφειλόμενα ποσά που προκύπτουν από τη μείωση θα παρακρατούνται αναλογικά από τους οικείους κωδικούς που εκταμιεύθηκαν.

Στην περίπτωση κατά την οποία λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει αποδοχές στις οποίες δεν έχει εφαρμοστεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα παρακρατηθούν συμψηφιστικά από τη σύνταξή του ή σε περίπτωση μεταβίβασης αυτής από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του.

Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου διευθυντή συντάξεων, ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών, για το ποσό που καταβλήθηκε.

Στην περίπτωση που λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο, πλην της περίπτωσης της συνταξιοδότησης, και έχει εισπράξει αποδοχές στις οποίες δεν έχει εφαρμοστεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν εφάπαξ.

Σε περίπτωση όπου οι ανωτέρω αρνηθούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, γίνεται σε αυτούς καταλογισμός σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Oι παρακρατήσεις από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη θα γίνονται ως εξής:

* για ποσά έως 100 ευρώ, εφάπαξ,

* για ποσά έως 250 ευρώ, σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 500 ευρώ, σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 750 ευρώ, σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 1.000 ευρώ, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 1.500 ευρώ, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 2.000 ευρώ, σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 2.500 ευρώ, σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 3.000 ευρώ, σε εννιά ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 4.000 ευρώ, σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά έως 5.000 ευρώ, σε έντεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

* για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

SHARE:

24Media Network