Στη δημοσιότητα διασταυρωμένα στοιχεία καταθετών

Στη δημοσιότητα διασταυρωμένα στοιχεία καταθετών

Σημαντικό ποσό στα ταμεία του Δημοσίου αναμένεται από τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία. "Έτοιμο το σχέδιο για την υπογραφή της συμφωνίας", δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος. Στη δημοσιότητα οι καταστάσεις με τα ονόματα των μεγάλων οφειλετών

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, είπε ότι “επί των ημερών του, στο υπουργείο Οικονομικών θα συναφθεί επιτέλους η συμφωνία με την Ελβετία”, που θα αποκαλύψει τι γίνεται με τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία.

Όπως υπογράμμισε, το σχέδιο για την υπογραφή της συμφωνίας ανταλλαγής φορολογικών στοιχείων με την Ελβετία είναι έτοιμο.

“Όσοι επί χρόνια περιμένουν να δουν πόσες είναι αυτές οι ελληνικού ενδιαφέροντος καταθέσεις στην Ελβετία θα το δουν τώρα και το Ελληνικό Δημόσιο Ταμείο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ως φόρο επί των κατατεθειμένων στην Ελβετία χρημάτων”.

“Αρκεί βεβαίως αυτά να είναι ελληνικά, να έχουν προέλθει από την Ελλάδα και να είναι φορολογήσιμα στην Ελλάδα. Και επίσης θα δούμε μήπως εκεί υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπίπτουν στο χώρο της διεθνούς εγκληματικότητας”, πρόσθεσε.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι οι τράπεζες απέστειλαν τα επεξεργασμένα στοιχεία για τα εμβάσματα εξωτερικού του 2009 και του 2010, ενώ αναμένονται και τα στοιχεία του 2011.

Οι καταστάσεις είναι στη διάθεση της Βουλής και θα δημοσιοποιηθούν, μόλις δοθεί άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στις περιπτώσεις που υπάρχει παράβαση νόμου.

Τα στοιχεία είναι επεξεργασμένα με βάση το ύψος του ποσού, ώστε να είναι στη διάθεσή μας ας πούμε όλα τα εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου.

“Αν θέλουμε μπορούμε να κατεβάσουμε το όριο και να έχουμε στη διάθεσή μας τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και έχουμε και εμβάσματα τα οποία είναι πολύ υψηλότερα από ότι δικαιολογεί το δηλωμένο και φορολογούμενο εισόδημα και η δηλωμένη περιουσία“, τόνισε.

Για τις λίστες των μεγάλων οφειλετών ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρήλθε η προθεσμία που είχε τεθεί προκειμένου να ζητήσει κάποιος την διαγραφή του από τις λίστες αυτές, σημείωσε όμως, ότι εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση που απαιτείται για να μείνει κάποιος στην λίστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα