Στην τελική ευθεία για τον φόρο ακινήτων

ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σύσκεψη για τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακίνητων

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοστεί το 2014.

Στη σύσκεψη πρόκειται να συζητηθούν  οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο εναλλακτικών σεναρίων για τον φόρο, ο οποίος θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων θα υπαχθούν και τα αγροτεμάχια, ενώ, όπως αποφασίστηκε στην προηγούμενη σύσκεψη του υπουργείου με τη διακομματική επιτροπή, θα εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Ο στόχος είναι, από τον νέο φόρο οι εισπράξεις σε ετήσια βάση να ανέλθουν σε 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Με την απαλλαγή των αγροτεμαχίων των αγροτών προκύπτει ένα κενό της τάξης των 200 εκατομμυρίων προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος. 

Γι' αυτό και στις συσκέψεις του  υπουργείο Οικονομικών με τη διακομματική επιτροπή αναζητούνται άλλες πηγές για την κάλυψη του κενού μεταξύ των οποίων και  η φορολόγηση των αυθαιρέτων.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα εντός σχεδίου οι προτάσεις των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή συγκλίνουν στη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα επίπεδα των 50.000 ευρώ και στην καθιέρωση προοδευτικής κλίμακας με πολλά κλιμάκια και συντελεστές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network