Το πάρτι της φοροδιαφυγής καλά κρατεί

Το πάρτι της φοροδιαφυγής καλά κρατεί

Οι έλεγχοι που διενεργεί το ΣΔΟΕ φέρνουν στο φως νέες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Οργιάζει η παρανομία σε μεσιτικά, ξενοδοχεία, διαφημιστικές, γιατρούς και δικηγόρους

Μετά από ελέγχους σε 32 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπίστωσε φοροδιαφυγή άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρέη σε κάθε μια από τις περιπτώσεις (μεσιτικά γραφεία, ξενοδοχειακές μονάδες, οικοδομικές επιχειρήσεις, διαφημιστικές εταιρείες, γιατρούς και δικηγόρους) ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις 150.000 ευρώ και σε περίπτωση που δεν τακτοποιηθούν άμεσα επισύρουν αυτόφωρο κράτηση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σημειώνει η ” Καθημερινή “, ανοίχτηκαν και τραπεζικοί λογαριασμοί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα δηλωθέντα εισοδήματα συνάδουν με τις καταθέσεις που έχουν.

Η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή εντοπίστηκε σε επιχείρηση με έδρα τον Πειραιά και υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε απόκρυψη εισοδήματος ύψους 31,45 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημαντικά ήταν τα ευρήματα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε εισαγωγική εταιρεία ιατρικών ειδών. Η επιχείρηση “ξέχασε” να δηλώσει εισοδήματα άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα πρόστιμα ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΔΟΕ, ξενοδοχείο των Αθηνών από το 2003 ως και το 2008 δεν δήλωνε έσοδα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις απέφευγε να εκδώσει παραστατικά, με αποτέλεσμα να μην καταβάλει φόρους ύψους 7,58 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε άλλο ξενοδοχείο πλησίον της Πλατείας Συντάγματος εντοπίστηκε η απόκρυψη εισοδημάτων άνω των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ελέγχους, τέλος, που διενεργήθηκαν σε δύο διαφημιστικές εταιρείες διαπιστώθηκε η απόκρυψη άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα