Βόμβα Βαρουφάκη: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μικρού τέλους στις αναλήψεις μετρητών

Yanis Varoufakis at Extraordiary Economic Forum, in Athens, on May 19, 2015 /       ,  ,  19 , 2015
Yanis Varoufakis at Extraordiary Economic Forum, in Athens, on May 19, 2015 / , , 19 , 2015 SOOC

Συνέντευξη τύπου με με μεγάλες ειδήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Προσπάθεια επαναπατρισμού κεφαλαίων με φόρο 15%. Δήλωση για τις αναλήψεις μετρητών, που θα συζητηθεί. Σίγουρος ότι θα καταβληθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ

Τη διαδικασία της διαβούλευσης ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών για τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού και του εσωτερικού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα καταβληθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου γιατί όπως είπε θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών για τις τράπεζες του εξωτερικού συζητείται να θεσπισθεί η υποχρέωση καταβολής φόρου 15% προκειμένου να εξασφαλίζεται η νομιμοποίηση τους ενώ δεν θα προβλέπεται υποχρέωση επαναπατρισμού τους. Για τις αδήλωτες καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες προτείνεται η καταβολή φόρου 30% με τις ίδιες προϋπόθεσης. Όσοι νομιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους θα απαλλάσσονται από διώξεις για λόγους φοροδιαφυγής όχι όμως και για ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θέσπισης μικρού τέλους στις αναλήψεις μετρητών. Οπως είπε είναι κάτι που συζητείται.

Σε ο,τι αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ ο υπουργός Οικονομικών δε απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί ακόμη και το καθεστώς φορολογίας καυσίμων

SHARE:

24Media Network