"Φωτιά" στην τσέπη μας από τις νέες αυξήσεις στα διόδια

Διόδια λειτούργησαν σήμερα στο τμήμα Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα στον κόμβο της Τύριας Ιωαννίνων. Τα διόδια ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι και δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα, είτε λόγω τεχνικών παραλείψεων είτε λόγω της άγνοιας των οδηγών για την ύπαρξη διοδίων.
Διόδια λειτούργησαν σήμερα στο τμήμα Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα στον κόμβο της Τύριας Ιωαννίνων. Τα διόδια ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι και δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα, είτε λόγω τεχνικών παραλείψεων είτε λόγω της άγνοιας των οδηγών για την ύπαρξη διοδίων. EUROKINISSI

Σε ισχύ οι αυξήσεις στα διόδια. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από 1η Ιανουαρίου 2014

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που κατασκευάζει τον οδικό άξονα Μαλιακός – Κλειδί Ημαθίας προχώρησε σε αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014, αλλά και αναπροσαρμογές των διοδίων, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, επισημαίνοντας πάντως ότι τελούν υπό την έγκριση του υπουργού Υποδομών.

Συγκεκριμένα, στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά και ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ , με τις νέες τιμές να διαμορφώνονται ως εξής : 2,40 ευρώ (1,90) για τις μοτοσικλέτες, 3,50 (2,70) ευρώ για ΙΧ, 8,7 (6,60) ευρώ για μικρά φορτηγά, 12,2 (9,3) ευρώ για νταλίκες. Και στο Μοσχοχώρι 2,8 (2,10) ευρώ για μοτοσικλέτες, 4 (3,10) ευρώ για ΙΧ, 10,10 (7,60) ευρώ για φορτηγά και 14,10 (10,70) ευρώ για νταλίκες.

*Σε παρένθεση οι τιμές πριν την αύξηση.

Στους υπόλοιπους σταθμούς, γίνονται αναπροσαρμογές. Στις κατηγορίες 1 και 2 (μοτοσικλέτες και ΙΧ) επέρχεται μείωση που δεν είναι ορατή, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς και της στρογγυλοποίησης, ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 (μικρά φορτηγά και νταλίκες), η αναπροσαρμογή επιφέρει μειώσεις, και αυτό οφείλεται στον αρνητικό δείκτη τιμών καταναλωτή.

Για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα.

Μέσα στο 2014 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας με την τιμή να είναι ίδια με εκείνη των διοδίων της Πελασγίας.

Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να τεθούν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού, που βρίσκεται στο νομό Λαρίσης, λίγο πριν το Μακρυχώρι, ενώ έως τα τέλη του 2015 θα λειτουργήσει κι ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον Πλαταμώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ειδικές αμοιβές" 1,1 εκατ. στον προϋπολογισμό: Δικαιώματα για ταινίες, μεταφράσεις, υποτιτλισμοί αλλά και δωρεάν διόδια

SHARE:

24Media Network