Γερμανία: Απρόσμενη μείωση για τις γερμανικές εξαγωγές τον Αύγουστο

Αυτοκόλλητα με την επιγραφή "Made in Germany"  σε εργοστάσιο στην πόλη Λέντερντορν της Νότιας Γερμανίας. Οι εξαγωγές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παρουσίασαν ύφεση τον Αύγουστο, σε χαμηλό πέντε ετών.
Αυτοκόλλητα με την επιγραφή "Made in Germany" σε εργοστάσιο στην πόλη Λέντερντορν της Νότιας Γερμανίας. Οι εξαγωγές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παρουσίασαν ύφεση τον Αύγουστο, σε χαμηλό πέντε ετών. AP

Μείωση στις εξαγωγές και συνολικό χαμηλό 5 ετών στην γερμανική οικονομία στον τομέα αυτό παρατηρεί η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν απρόσμενα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, σε μια νέα ένδειξη ότι οι εταιρίες μεταποίησης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία κατέβασαν ταχύτητα τους θερινούς μήνες.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν αύξηση 0,3%. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μείωση κατά 0,2%.

ADVERTISING

Ο οικονομολόγος της ING Κάρστεν Μπρζέσκι απέδωσε τον χαμηλό όγκο εμπορικών συναλλαγών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη γενικότερη εξασθένιση της παγκόσμιας μεταποιητικής δραστηριότητας και τη προσωρινή επιβράδυνση στην εγχώρια ζήτηση.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 18,3 δισεκ. ευρώ τον Αύγουστο από τα 15,9 δισεκ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 15,3 δισεκ. ευρώ από τα 15,1 δισεκ. ευρώ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόιμπλε για οικονομική κρίση: Δεν βλέπω λόγο για λήξη συναγερμού

Handelsblatt: Η Μέρκελ θέλει Γερμανό στην προεδρία της Κομισιόν

24Media Network