Γερμανία: "Ουδέν νεώτερον" για αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, δήλωσε ο Μ. Ντράγκι

Γερμανία: "Ουδέν νεώτερον" για αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, δήλωσε ο Μ. Ντράγκι

Απευθυνόμενος πάντως ειδικά στην γερμανική κυβέρνηση, ζήτησε συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αύξηση των επενδύσεων

Να μην βγάλουν συμπεράσματα για το ενδεχόμενο να εισαχθούν αρνητικά επιτόκια ζήτησε από τους ακροατές του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην «Συνάντηση των Ηγετών» που διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung - στην οποία θα μιλήσει το Σάββατο και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Σας παρακαλώ, μην προσπαθήσετε να συμπεράνετε κάτι εξ όσων θα πω σήμερα για την πιθανότητα εισαγωγής αρνητικών επιτοκίων», δήλωσε ο κ. Ντράγκι και πρόσθεσε ότι το ζήτημα τέθηκε κατά την τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής «και έκτοτε δεν υπάρχει κάτι καινούργιο».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ευρώπη ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι δεν είναι η στιγμή να μειωθούν και προέβλεψε ότι εάν οι «έλεγχοι αντοχής» των τραπεζών ολοκληρωθούν με επιτυχία, θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη. Απευθυνόμενος πάντως ειδικά στην γερμανική κυβέρνηση, ζήτησε συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αύξηση των επενδύσεων.


SHARE: