Γερμανικά ΜΜΕ: Ένα βήμα πιο κοντά στις κεφαλαιαγορές η Ελλάδα

Ο π΄ροεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών μετά την σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου στην οποία συμμετείχαν τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, όσο και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου και αφορούσε την διαδικασία καθιέρωσης ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, την Τετάρτη 31 Αυγο΄συτου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο π΄ροεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών μετά την σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου στην οποία συμμετείχαν τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, όσο και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου και αφορούσε την διαδικασία καθιέρωσης ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, την Τετάρτη 31 Αυγο΄συτου 2016. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο γερμανικός Τύπος αποτιμά θετικά την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (swap), όπως μεταδίδει σε ανταπόκρισή της η Deutsche Welle

Στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στρέφει την προσοχή της η Handelsblatt, παρατηρώντας ότι «η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων ήταν επιτυχής». Όπως επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ στην ηλεκτρονική της έκδοση, μέσω αυτής της διαδικασίας, του λεγόμενου swap, «η Ελλάδα μπόρεσε να διασφαλίσει επιπρόσθετη ρευστότητα και έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην επιδιωκόμενη (σ.σ. κανονική) επιστροφή της στις κεφαλαιαγορές το 2018», οπότε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα δανεισμού.

Επικαλούμενο αναφορά του έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τον στόχο των σχεδόν 30 δισ. ευρώ ανταλλάχθηκε μέχρι στιγμής χρέος 25,47 δισ. ευρώ «με νέα, φθηνότερα ομόλογα», γράφει η εφημερίδα.

Η Handelsblatt χαρακτηρίζει το επιτυχημένο swap ως «μία ακόμη μερική επιτυχία» μετά την έκδοση πενταετούς ομολόγου το προηγούμενο καλοκαίρι έπειτα από τρία χρόνια απουσίας της Ελλάδας από τις αγορές. Όπως επισημαίνει, «η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει βαθμιαία στις κεφαλαιαγορές. Τον Ιούλιο ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Αλέξη Τσίπρα έκανε για πρώτη φορά από το 2014 μια επιτυχημένη δοκιμή για την επιδιωκόμενη επιστροφή στις αγορές. Τότε αντλήθηκαν τρία δις ευρώ στην αγορά ομολόγων».

«Επιτυχία για την Ελλάδα» χαρακτηρίζει το swap με σύντομη αναφορά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σχολιάζει ότι «το να συγκαταλέγονται τα ελληνικά ομόλογα στις επιτυχίες δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Ωστόσο η υπερχρεωμένη χώρα της κρίσης σημείωσε τώρα μια σημαντική επιτυχία».

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Bloomberg: Πρώτο βήμα για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης το swap ομολόγων

Οι 'καλύτερες μέρες' ξανά σε πρώτο πλάνο

SHARE:

24Media Network