Γερμανικό μπλόκο στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Γερμανικό μπλόκο στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Αντίθετος στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δηλώνει ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας. Γιατί σύμφωνα με τον Βάιτμαν θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι με το ύψος των... περικοπών

Σκληρή στάση συνεχίζει να κρατά η Γερμανία, απέναντι στην Ελλάδα, παρά την ψήφιση των πολύ σκληρών μέτρων τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πέρα από τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, η Γερμανία προσπαθεί να σταματήσει και τη συζήτηση για μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιανς Βάιτμαν, δήλωσε αντίθετος σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, Rheinische Post που δημοσιεύεται το Σάββατο.

"Μια διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα. Σε ποιον θα χρησιμεύσει η διαγραφή του χρέους των Αθηνών, εάν η χώρα σε 10 χρόνια είναι στο ίδιο σημείο που βρίσκεται σήμερα;", σημείωσε ο Βάιτμαν.

Όπως είπε σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετος ως εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να συμμετέχει η ευρωτράπεζα σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη, διότι, "θα ήταν σαν να χρηματοδοτεί άμεσα την κατάσταση, κάτι που απαγορεύεται".

Σύμφωνα με τον Βάιτμαν "αυτό δεν είναι μόνο ένα σημαντικό μήνυμα για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση".

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας αναφέρει επίσης ότι, "οι πολιτικοί ηγέτες έχουν σαφώς αποφασίσει να συνεχίσουν τη στήριξη της Ελλάδας", αλλά αυτό έχει νόημα, αν η Ελλάδα μόνη της κάνει αρκετά για να λύσει τα προβλήματά της, επισημαίνοντας ότι οι μαζικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας χωρίς την ουσιαστική βοήθεια που λαμβάνει θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Economist: Αναγκαία η περαιτέρω μείωση του χρέους της Ελλάδας

SHARE:

24Media Network