Γεύμα εργασίας Στουρνάρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτου

Γεύμα εργασίας Στουρνάρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτου
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Σε εξέλιξη συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών

Η επαναφορά του waiver για τα ελληνική ομόλογα η περαιτέρω χαλάρωση των capital control η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση περιλαμβάνονται στο μενού του γεύματος εργασίας μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα, του αντιπροέδρου της κ. Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού οικονομικών  κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έχει ως αντικείμενο το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τις αλλαγές που έρχονται μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Εκτός από την αποδοχή εκ νέου των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις για την χρηματοδότηση των τραπεζών θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο που υπάρχει να ενταχθεί η Ελλάδα στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ νωρίτερα από ότι αναμενόταν δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο.

Πληροφορίες θέλουν να συζητείται και το ενδεχόμενο να επανέλθει το πλαφόν για την έκδοση εντόκων γραμματίων από τα 15 δισ. όπου περιορίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στα 18 δις που ίσχυε πριν αρθεί το waiver τα ελληνικά ομόλογα.

Συζήτηση αναμένεται να γίνει και για το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των capital control το επόμενο διάστημα μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ ώστε να υπάρξει η δυναμική της επαναφοράς στην «κανονικότητα» για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τέλος, θα συζητηθεί και η μέχρι τώρα πορεία της διαπραγμάτευσης και τα επόμενα βήματα μέχρι και την καταβολή της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version