Γιατί οι Αμερικανοί αγοράζουν τώρα τόνους χρυσού

Γιατί οι Αμερικανοί αγοράζουν τώρα τόνους χρυσού
GUNAY MUTLU

Όταν οι άνθρωποι φοβούνται για την οικονομία και τις χρηματοοικονομικές αγορές, σπεύδουν στον χρυσό

Μετά το πανδαιμόνιο που επικράτησε στην αγορά το καλοκαίρι, οι Αμερικανοί αγοράζουν ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Στις ΗΠΑ, η ζήτηση για ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα αυξήθηκε κατά 207% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Πέμπτη.

ADVERTISING

Η εκτόξευση της ζήτησης αντανακλά ένα ενδιαφέρον για επένδυση σε χρυσό «που έχει να παρατηρηθεί από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης», όπως αναφέρει ο οργανισμός.

Διαβάστε ακόμα: Τελικά τα λεφτά αγοράζουν όντως την ευτυχία;

Ο νέος έρωτας των Αμερικανών για τον χρυσό αποδίδεται από αναλυτές σε δύο βασικούς παράγοντες: οι τιμές φαίνονταν σχετικά χαμηλές, και οι χρηματοοικονομικές αγορές βρίσκονταν σε αναταραχή.

Τον Ιούλιο, η τιμή του χρυσού έπεσαν κάτω από τα 1.100 δολάρια την ουγγιά, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια. Φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν ότι η περίσταση ήταν καλή για να αγοράσουν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι αγόραζαν επειδή είδαν μια ευκαιρία» λέει ο Μπομπ Άλντερμαν, επικεφαλής διαχείρισης περιουσίας στην Gold Bullion International.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί υποχωρούν ο χρυσός και άλλα βασικά εμπορεύματα

Παράλληλα, ο Dow καταβαραθρώθηκε κατά 1.000 μονάδες στις 24 Αυγούστου, ενδεικτικό του πόσο νευρικοί ήταν οι επενδυτές.

«Όλο αυτό συνδέεται με την αναταραχή του Αυγούστου. Όταν οι αγορές δεν έχουν καλή διάθεση, ο χρυσός έχει πέραση» επισημαίνει ο Άξελ Μερκ, ιδρυτής της Merk Investments.

Ο υπόλοιπος κόσμος δεν ακολούθησε τον ενθουσιασμό των Αμερικανών για χρυσό. Η παγκόσμια ζήτηση για χρυσό αυξήθηκε μόλις κατά 33%, ενώ η ζήτηση στον Καναδά και στο Μεξικό ανέβηκε κατά 42%.

Διαβάστε ακόμα:  Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε αμέσως για να γίνετε πλούσιοι

Πηγή: Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network