Γιούνκερ: Το Grexit δεν ήταν πιθανότητα, αλλά πραγματικότητα

Γιούνκερ: Το Grexit δεν ήταν πιθανότητα, αλλά πραγματικότητα

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου  και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το 2012

Συνέντευξη στο MarkerNews International παραχώρησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την οποία έκανε αναφορά στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

"Τον Μάιο-Ιουνιο του 2012 οι φήμες παγκοσμίως πόνταραν στο Grexit. Τώρα αυτή η άθλια λέξη έχει εξαφανιστεί. Φτάσαμε πολύ κοντά στην έξοδο. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν λάμβανε τα μέτρα που έπρεπε, εάν η ελληνική βουλή δεν αποφάσιζε με τόσο γρήγορο ρυθμό (εντυπωσιακό θα έλεγα), η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα ήταν πιθανότητα αλλά πραγματικότητα. ':hταν κάτω από την μύτη μας", δήλωσε ο Γιούνκερ.

Όπως εκτίμησε, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά, το πότε πιστεύει, ότι θα γίνει αυτό.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα είναι σε σωστή τροχιά και ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και τρίτου δανείου, εάν χρειαστεί.

"Λάβαμε μια απόφαση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. Δεν είναι μια πρόταση φιλική προς εσάς αλλά ζωτικής σημασίας για την συνοχή στην Ευρωζώνη. Η δέσμευση είναι ξεκάθαρη: Εάν χρειαστεί θα γίνει. Με προϋποθέσεις βέβαια και βάση στοιχείων", σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, χαλαρώστε τη λιτότητα

SHARE:

24Media Network