Η Εθνική επιμένει ελληνικά

Η Εθνική επιμένει ελληνικά

"Όλη η προσπάθεια θα πέσει στο κενό, αν η χώρα δεν αναλάβει την ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογή" σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Tην ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος πρόσφορου για επενδύσεις, με κανόνες εμπιστοσύνης , πρόβαλλε ως επιτακτική σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

"Όλη η προσπάθεια θα πέσει στο κενό, αν η χώρα δεν αναλάβει την ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής, όπως έπραξε η Εθνική με τις δεσμεύσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης” είπε χαρακτηρηστικά, αναφερόμενος στην πολύ πρόσφατη αποεπένδυση από την Εθνική Ασφαλιστική.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η αποεπένδυση αυτή είναι ένα βήμα συγκινησιακά φορτισμένο για την Εθνική Τράπεζα, αλλά η συμφωνία είναι επωφελής για όλες τις πλευρές και κυρίως για την Εθνική Ασφαλιστική.

Εξάλλου, η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, είναι αυτή που καλείται να εγκρίνει σήμερα την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin Group. Η επιλογή της Exin Group έγινε με μία σχολαστική και διαφανή διαδικασία που έδωσε έμφαση στη μεγιστοποίηση του τιμήματος, τη συγκρισιμότητα των προσφορών, τον έλεγχο της ποιότητας των επενδυτών, την προστασία της στενής σχέσης της ασφαλιστικής με την Εθνική Τράπεζα και τη διαφύλαξη του εταιρικού σήματος. Με την αύξηση της ρευστότητας και των κεφαλαίων της Εθνικής Τράπεζας από τη συναλλαγή, η Εθνική θα δώσει έμφαση στην κύρια δραστηριότητα της που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, κ. Λ. Φραγκιαδάκης,  είπε χαρακτηρηστικά  τα εξής: “Μετά την αποεπένδυση που αποτελούσε δέσμευση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, οι δράσεις του οποίου έχουν επιτευχθεί πάνω από 90%, η Εθνική Τράπεζα θα δώσει απόλυτη έμφαση στις εργασίες της εντός Ελλάδος, διοχετεύοντας ρευστότητα μέσα στη χώρα όπου είμαστε απαραίτητοι για να έρθει η ανάπτυξη”.

Αναφορικά με τις προοπτικές της Τράπεζας, η Εθνική θα χρηματοδοτήσει όλες τις επιχειρήσεις που έχουν το ίδιο όραμα με την Τράπεζα και βασίζονται στη δουλειά, την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια.

H στήριξη θα δοθεί και στους ιδιώτες πελάτες της τράπεζας . “Η Εθνική θα στηρίξει αυτούς που θέλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά δεν θα δείξει ανοχή σε όσους δεν σέβονται τα κεφάλαια σας (μετόχων και καταθετών). Η τράπεζα θα είναι γενναιόδωρη μόνο σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, ήταν το μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου”.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Εθνικής,  κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος , εμφανίστηκε αισιόδοξος , δηλώνοντας ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και με την επάνοδο της οικονομίας, σε ανάπτυξης, παράλληλα με την αύξηση των ξένων επενδύσεων.

Η χώρα, τόνισε, έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να την βγάλει από την παρατεταμένη ύφεση και να επανέλθει η οικονομία σε ανάπτυξη. Και όπως είπε, το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας θα εξαρτηθεί από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Εξάλλου, πρόσθεσε, οι ξένοι μας έχουν φέρει και πάρα πολλά καλά και ένα από αυτά είναι ότι πλέον το τραπεζικό σύστημα κινείται με πλήρη διαφάνεια, ενώ παλιά βάζαμε πράγματα κάτω από το χαλί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σήμα κινδύνου από ΤτΕ για χρέος: Να αποφύγουμε νέα χρηματοδοτική συνδρομή μετά το 2018

SHARE:

24Media Network