Η κρίση σβήνει τα φώτα στους ελληνικούς δρόμους

Η κρίση σβήνει τα φώτα στους ελληνικούς δρόμους

Δυσβάσταχτο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού. Αυξάνονται οι "σκοτεινοί" δρόμοι

Με το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού έχει καταστεί δυσβάσταχτο για τις δημοτικές Αρχές, αυξάνονται, όπως τόνισε στη Βουλή ο δήμαρχος της Λαμίας και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Κοτρωνιάς, οι σκοτεινοί δρόμοι, αποτελώντας όλο και συχνότερα πηγή κινδύνων για τους πολίτες.

Η προειδοποίηση έρχεται λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή της χειμερινής ώρας που αυξάνει τις ώρες χωρίς ηλιοφάνεια το απόγευμα, ώρα αιχμής στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, πολλοί βουλευτές επισήμαναν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μειωμένος ηλεκτροφωτισμός στους δρόμους, γεγονός που εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου κέρδισε στο ΣτΕ υπόθεση σχετική με τις δαπάνες του ηλεκτροφωτισμού στο χώρο ευθύνης του.

Η ΚΕΔΕ ζητάει δημιουργία επιτροπής οδικής ασφάλειας και εκπόνηση ειδικού στρατηγικού σχεδίου για τους δήμους, καθώς και εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου οδικής ασφάλειας και δημιουργία γραφείου οδικής ασφάλειας σε όλους τους δήμους της χώρας.

SHARE:

24Media Network