Η μεγάλη τουριστική επένδυση φέρνει την British Airways και στην Κω

Η μεγάλη τουριστική επένδυση φέρνει την British Airways και στην Κω

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία εγκαινιάζει μια νέα διαδρομή προς το νησί της Κω από το Λονδίνο Gatwick.

Οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές είναι δεδομένο ότι αναδεικνύουν τις περιοχές όπου πραγματοποιούνται. Ωστόσο, τα νέα ξενοδοχεία –και ειδικά τα πολύ μεγάλα- για να έχουν τη μέγιστη δυνατή πληρότητα, χρειάζονται και περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξενοδόχοι και αεροπορικές εταιρείες, σχεδιάζουν από κοινού τον προγραμματισμό τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και ένας εκ των μεγαλύτερων ξενοδόχων της χώρα μας. Πριν ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο ξενοδοχείο Ikos Dasia στην Κέρκυρα, από τον Μάιο του 2018, είχε συζητήσεις με την British Airways προκειμένου να βάλεις πτήσεις προς το νησί, ώστε ξενοδοχείο και αεροπορική εταιρεία και επωφεληθούν αμφότερη με αυξημένη πληρότητα. Το εγχείρημα πέτυχε και έχει συνέχεια.

ADVERTISING

Ο Ανδρεάδης ανοίγει τον Μάιο του 2019 το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Ikos Aria, στην Κέφαλο της Κω και πάλι έπειτα από συζητήσεις με την βρετανική αεροπορική εταιρεία, η British Airways θα ξεκινήσει πτήσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο από τις 15 Μαΐου έως τις 26 Οκτωβρίου 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημέρες έναρξης και λήξης λειτουργίας του Ikos Aria, συγχρονίζονται απόλυτα με τις ημερομηνίες των νέων πτήσεων της BA.

«Η Ελλάδα είναι απίστευτα δημοφιλής στους πελάτες μας, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε μια ακόμα διαδρομή με ηλιοβασίλεμα στο αναπτυσσόμενο δίκτυό μας, προσφέροντας στους ταξιδιώτες ακόμα περισσότερες επιλογές προορισμών σε ανταγωνιστικές τιμές. Από το Gatwick πετάμε σε περισσότερους από 50 προορισμούς για κοντινούς προορισμούς και 70 μακρινούς προορισμούς και το ευρύτερο δίκτυο συνεχίζει να επεκτείνεται, προσθέτοντας νέες διαδρομές που απευθύνονται τόσο σε πελάτες αναψυχής όσο και σε επιχειρήσεις,» δήλωσε ο Adam Carson, διευθύνων σύμβουλος της British Airways.

Η αεροπορική εταιρεία λειτουργεί σε 11 προορισμούς στην Ελλάδα: Αθήνα, Σαντορίνη, Ρόδο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Μύκονο, Κεφαλονιά, Καλαμάτα, Κρήτη και Κέρκυρα. Οι πτήσεις της Κω θα εξυπηρετηθούν από ένα μείγμα αεροσκαφών A319 και A320 από το νότιο τερματικό σταθμό του Gatwick.

Φέτος, η British Airways έχει βάλει σε δρομολόγια το πρώτο πλήρως ανανεωμένο αεροσκάφος Boeing 777 με ολοκαίνουργια καθίσματα World Traveler Plus και World Traveler σε νέες καμπίνες, οι οποίες θα λειτουργούν αποκλειστικά σε μακρινές διαδρομές από το Gatwick.

Η αεροπορική εταιρεία αυξάνει επίσης τον αριθμό των πτήσεων που εκτελεί δρομολόγια από το Gatwick σε άλλους προορισμούς διακοπών πόλης αυτόν τον χειμώνα, με περισσότερες πτήσεις προς Πάλμα, Τορίνο, Γενεύη, Λανθαρότε και Μάλαγα και νέα υπηρεσία στην Κολωνία από τις 16 Νοεμβρίου.

Αυτές οι νέες διαδρομές εντάσσονται σε ένα πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της British Airways, με έμφαση στην ποιότητα και τις περισσότερες επιλογές.

SHARE:

24Media Network