IIF: Το κυπριακό κούρεμα ταράζει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

IIF: Το κυπριακό κούρεμα ταράζει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

"Το κακό φαίνεται να έχει γίνει" φαίνεται να είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του IIF, Χανγκ Τραν. Κάνει λόγο για κατάσταση πανικού στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που αποφασίστηκε από το Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου, είναι κακό και υπονομεύει το τραπεζικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο (IIF).

“Είναι ιδιαίτερα λυπηρό, ότι το αρχικό σχέδιο είχε γεννήσει μια λάθος απόφαση”, δήλωσε ο Χανγκ Τραν, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του IIF, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, “δημιούργησαν ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο” αγγίζοντας “το απαραβίαστο των εγγυημένων τραπεζικών καταθέσεων” και το “κακό φαίνεται να έχει γίνει” είπε ο κ. Τραν.

Ο κ. Τραν πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή “υπονομεύει την αξιοπιστία και το μοντέλο ασφάλειας των ευρωπαϊκών καταθέσεων” και “καθιστά πιο δύσκολη τη χρήση τους στο μέλλον” αν κριθεί αναγκαίο για να “σταθεροποιηθεί η κατάσταση μετά από μια κρίση πανικού στις τράπεζες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα