Και οι αποδείξεις από νυχτερινά κέντρα στη λίστα της εφορίας

default image

Οι αποδείξεις δαπανών από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και από μπαρ προστίθενται στη λίστα αυτών που πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι για να έχουν έκπτωση φόρου με βάση τις διατάξεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι δαπάνες που κάνουν οι φορολογούμενοι σε εστιατόρια και κυλικεία πλοίων, μαζί με αυτές που αφορούν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, όπως προβλέπονταν στο αρχικό σχέδιο νόμου που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα διάταξη, η οποία προβλέπει την αναπροσαρμογή του ελάχιστου κόστους οικοδομών, το οποίο λαμβάνεται υπόψη κατά την ανέγερση οικοδομών με αυτεπιστασία. Για τον προσδιορισμό του ελάχιστου κόστους οικοδομών στις περιπτώσεις αυτές θα λαμβάνονται υπόψη:

-Οι τιμές εκκίνησης κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο, οι οποίες αναπροσαρμόζονται με βάση τη μεταβολή του δείκτη κόστους κατασκευής κτιρίων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος.

-Οι συντελεστές αναγωγής των βοηθητικών χώρων των διαφόρων κατηγοριών οικοδομών σε κύριους χώρους αυτών.

-Οι συντελεστές αυξομοίωσης των τιμών εκκίνησης για τον προσδιορισμό του συνολικού κόστους, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κτιρίου, όπως μέγεθος, ποιότητα και αριθμός όψεων.

-Οι πίνακες των ελάχιστων ποσοστών συμμετοχής των επιμέρους εργασιών στο συνολικό κόστος.

Εκτός από το μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους για να έχουν έκπτωση από το εισόδημά τους, που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, στο νομοσχέδιο προβλέπονται ακόμη:

-Η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

-Κίνητρα και μειωμένα πρόστιμα έως 80% για την εθελοντική συμμόρφωση των φορολογουμένων.

-Ευνοϊκές ρυθμίσεις για νέους επιτηδευματίες, στους οποίους τις τρεις πρώτες διαχειριστικές περιόδους δεν θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι για ανακριβείς δηλώσεις εισοδήματος.

-Κίνητρα στους φορολογούμενους που συμβάλλουν στην αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς κατά τους φορολογικούς ελέγχους.

Στο νέο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή αντέδρασε το Πα.Σο.Κ. χαρακτηρίζοντας το ” πολύ κακό για το τίποτα“. Κι ακόμα ότι ” το περιεχόμενό του επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά την ανικανότητα, την αποτυχία και την ‘φτώχια’ των προτάσεων της Κυβέρνησης της Ν.Δ., που αποδεικνύεται ανέτοιμη και σε αυτό το θέμα“, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. ” Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη Ν.Δ. αλλά επικοινωνιακό και μόνο τέχνασμα ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών. Η κατάρρευση των εσόδων αποδεικνύει την αδυναμία υλοποίησης του τρέχοντος προϋπολογισμού και επιβεβαιώνει την αδυναμία σύνταξης του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να ρίχνει πάλι τα βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους“, σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα