"Μαγειρέματα" των ΚΤΕΛ στο ΦΠΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ ICON PHOTOPRESS

Καταγγελίες επιχειρηματιών στο ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή των ΚΤΕΛ και παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Οι σχολικές εκδρομές στο επίκεντρο

Στο στόχαστρο επιχειρηματιών εισήλθαν τα ΚΤΕΛ, με τους πρώτους να υποβάλλουν καταγγελίες για φοροδιαφυγή και παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, επισημαίνοντας πως προκαλείται ζημία στα κρατικά έσοδα.

Στις καταγγελίες, που αφορούν σε παραβίαση της νομοθεσίας περί ΦΠΑ από τα περισσότερα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, επισημαίνεται ότι τιμολογούνται υπηρεσίες προς τρίτους άνευ κομίστρου με μειωμένο και όχι με κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.

Οι καταγγέλλοντες, όπως επισημαίνεται στο "Βήμα", τονίζουν πως  το μεταφορικό έργο των ΚΤΕΛ που εμφανίζει φοροδιαφυγή είναι η μεταφορά μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία από και προς σχολεία, καθώς και οι μονοήμερες σχολικές εκδρομές, δραστηριότητες που υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.

Αναφέρουν μάλιστα ότι σε πολλά ΚΤΕΛ λειτουργούν γραφεία γενικού τουρισμού και διενεργούν μαθητικές εκδρομές με λεωφορεία ιδιοκτησίας τρίτων, χωρίς να τηρούν το ειδικό καθεστώς τιμολόγησης που διέπει τα πρακτορεία ταξιδίων.

SHARE:

24Media Network