Κεφαλογιάννη: Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απευθύνει την ομιλία της στους συμμετέχοντες στις εργασίες του 11ου Συνέδριου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental τη Δευτέρα, 29 και Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012. Στο Συνέδριο συζητήθηκαν και διερευνήθηκαν θέματα όπως η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας ενός τέτοιου μηχανισμού, καθώς επίσης τα πεδία και οι τρόποι συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με το Υπουργείο Τουρισμού/ΕΟΤ και τις Περιφέρειες.
Τα Συνέδρια «Τουρισμός & Ανάπτυξη» αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό. Απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απευθύνει την ομιλία της στους συμμετέχοντες στις εργασίες του 11ου Συνέδριου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental τη Δευτέρα, 29 και Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012. Στο Συνέδριο συζητήθηκαν και διερευνήθηκαν θέματα όπως η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας ενός τέτοιου μηχανισμού, καθώς επίσης τα πεδία και οι τρόποι συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με το Υπουργείο Τουρισμού/ΕΟΤ και τις Περιφέρειες. Τα Συνέδρια «Τουρισμός & Ανάπτυξη» αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό. Απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Η ομιλία της Όλγας Κεγαλογιάννη στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα αισιόδοξα μηνύματα του τουριστικού κλάδου

Στα θετικά μηνύματα της φετινής τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από τη Θεσσαλονίκη, όπου μετείχε στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Ο ελληνικός τουρισμός διανύει μια εξαιρετικά θετική χρονιά. Τόσο στις αφίξεις, όσο και στα έσοδα. Οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο. Πετύχαμε τους στόχους μας. Κερδίσαμε το στοίχημα. Η πολιτική μας δικαιώθηκε» τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή η επιτυχία μας οδηγεί να συνεχίσουμε την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό».

Αυτή την περίοδο, σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, «εργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Τα μηνύματα που έχουμε είναι και αυτά θετικά. Αυτό σημαίνει επιπλέον έσοδα για την ελληνική οικονομία, αύξηση του ΑΕΠ, νέες θέσεις εργασίας. Δεν επαναπαυόμαστε. Ξεκινάμε τη νέα πορεία, με στόχο να εδραιώσουμε τον ελληνικό τουρισμό στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Το 2014 μπορεί να είναι μια ακόμα καλύτερη χρόνια. Θα τα καταφέρουμε».

SHARE:

24Media Network