Κλείνουν οριστικά τα ζαχαροπλαστεία Αγαπητός

Κλείνουν οριστικά τα ζαχαροπλαστεία Αγαπητός

Παρά τις διετείς προσπάθειες και την παρουσίαση σχεδίου ανασυγκρότησης, τα ζαχαροπλαστεία Αγαπητός μπαίνουν οριστικά σε καθεστώς πτώχευσης

Δεν απέδωσε η προσπάθεια και έτσι η εταιρεία "Αγαπητός γαστρονομία ΑΕ" κηρύσσεται οριστικά σε καθεστώς πτώχευσης.

Πιο συγκεκριμένα, σε πτώχευση κήρυξε την "Αγαπητός Γαστρονομία Α.Ε" το Πολυμελές Πρωτοδικείο ( 24090/22-11-2013), απορρίπτοντας ως προς το ένα σκέλος της, αυτό της ανασυγκρότησης, την αίτηση της εταιρείας που ζητούσε την υπαγωγή της στο άρθρο 107 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το Δικαστήριο έχει διορίσει σύνδικο ο οποίος και θα αναλάβει να διαχειριστεί την πτωχευτική περιουσία. Μένει να διαπιστωθεί αν στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος, η εταιρεία θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η εταιρεία είχε υποβάλει περίπου πριν ένα χρόνο αίτηση για Πτώχευση και Υποβολή Σχεδίου Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο του άρθρου 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (ν.3588/2007), η οποία και συζητήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Με βάση το άρθρο 107 του Πτωχευτικού Κώδικα δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να τεθεί προσωρινά σε πτώχευση, από την οποία όμως εξέρχεται αμέσως με την έγκριση του σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Η εταιρεία που μετρά 70 χρόνια ζωής, όταν υπέβαλε την αίτηση πτώχευσης είχε συνολικές υποχρεώσεις (τράπεζες, leasing, προμηθευτές, εργαζόμενοι, δημόσιο,ασφαλιστικά ταμεία) πάνω από 10 εκατ. ευρώ, όταν ο τζίρος της το 2012 είχε συρρικνωθεί στα  3 εκατ. ευρώ με ζημίες 500.000 ευρώ. Το 2008, ο τζίρος της εταιρείας ήταν 6,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε μία τετραετία είχε απωλέσει το 45% του τζίρου της.

Στην πλήρη ανάπτυξή της η εταιρεία λειτουργούσε 12 καταστήματα, εκ των οποίων 2 στην Αθήνα.

SHARE:

24Media Network