Κομισιόν για συντάξεις: Θα βρεθεί η χρυσή τομή

Κομισιόν για συντάξεις: Θα βρεθεί η χρυσή τομή

Για λύση που θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνημένων με την δυνατότητα ενίσχυσης όσων έχουν περισσότερο ανάγκη κάνουν λόγο πηγές της Κομισιόν. 

Ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων εκτιμούν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως ανέφεραν σε άτυπη ενημέρωση, η συζήτηση για τις συντάξεις είναι σε εξέλιξη και αναμένουν πως θα βρεθεί μία λύση που θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνημένων και τον σεβασμό των συνθηκών με την δυνατότητα ενίσχυσης αυτών που έχουν περισσότερο ανάγκη, ενώ εκτίμησαν πως το ζήτημα θα εξεταστεί στο έκτακτο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου, χωρίς τίποτα να έχει “κλειδώσει”.

Σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τονίζουν ότι η χώρα έχει μπει σε 10ετές μορατόριουμ, κάνοντας λόγο για συνθήκες “θερμοκηπίου” που απαλλάσσουν την χώρα από τις ατμοσφαιρικές πιέσεις των πληρωμών δίνοντας της μία περίοδο σταθερότητας, προϋπόθεση για την οποία είναι η διαφύλαξη της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητα και της “προβλεψιμότητα”. “Οτιδήποτε αναιρεί αυτές τις συνθήκες δημιουργεί αναταράξεις που κλονίζουν την εμπιστοσύνη που χρειάζεται η χώρα που, όπως τόνισαν δεν είναι πια ο προβληματικός εταίρος της ευρωζώνης, καθώς η προσοχή έχει πλέον μεταφερθεί στην γειτονική Ιταλία.

Σχετικά με το ζήτημα της Ιταλίας και τον προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η χώρα, ανέφεραν πως από την κυβέρνηση έχει ζητηθεί τροποποιημένος προϋπολογισμός, ο οποίος να αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις που η Ιταλία έχει αναλάβει με την προηγούμενη κυβέρνηση, με την απάντηση της ιταλικής πλευράς να αναμένεται μέχρι τις 13 Nοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα