Γεωργιάδης: Τα 6 μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού

Γεωργιάδης: Τα 6 μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού
Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Δέσμη έξι χρηματοδοτικών εργαλείων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ποιο μήνυμα έστειλε στους επιχειρηματίες

Δέσμη έξι χρηματοδοτικών εργαλείων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της δεύτερης δέσμης οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλα τα μέτρα συνδέονται με διατήρηση των θέσεων εργασίας, πριν την ανακοίνωση των μέτρων υπογράμμισε ότι η αγορά έχει ομαλοποιηθεί και προσέθεσε : «Από αυτή κρίση θα εξέλθουμε όλοι μαζί και κανένας δεν θα μείνει πίσω, κρινόμαστε άπαντες, κυβέρνηση, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι πολίτες».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι:

1. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που πλήττονται, για το διάστημα ‪15 Μαρτίου-30 Απριλίου‬, θα δοθεί στις αρχές Απριλίου ενίσχυση 800 ευρώ.

2. Επιδότηση επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για 3 μήνες για τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό. Σε περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί, το μέτρο δύναται να επεκταθεί περαιτέρω χρονικά. Ενώ σε συνεννόηση με τις τράπεζες που ήδη το ανακοίνωσαν, αναβάλλεται η πληρωμή και των χρεολυσίων τους έως ‪30/9/2020‬.

3. Σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την περίοδο επανεκκίνησης της οικονομίας, θα υλοποιηθεί εγγυοδοτικός μηχανισμός για χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έως 3 δισ. ευρώ.

4. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει ρευστότητα στις τράπεζες για τη χορήγηση νέων επιχειρηματικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ.

5. Σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δημιουργείται εγγυοδοτικός μηχανισμός για δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 500 εκατ. ευρώ.

6. Απλοποιείται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και αυξάνουμε τους πόρους του κατά 250 εκατ. ευρώ για την χορήγηση νέων δανείων σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό με επιδότηση 100% του επιτοκίου για δύο χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα